Gözlemcilerin aktardığına göre İsrail, silah depolarına ve askeri mevzilere yapılan baskınlarla Suriyeli, Iraklı ve Afgan savaşçıları öldürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, silah depolarına ve askeri mevzilere düzenlenen gece baskınlarında en az 14 Suriye rejim gücü, 16 Irak milis savaşçısı ve İran yanlısı Fatımi Tugayı'nın 11 Afgan üyesinin öldürüldüğünü söyledi. Kalan 16 kişinin milliyeti ise hemen belli
olmadı. Suriye Gözlemevi başkanı Rami Abdul Rahman "Bu, İsrail'in Suriye'deki baskınlarından kaynaklanan en büyük ölü sayısı" dedi.

İSRAİL YORUM YAPMAYI REDDETTİ

Resmi Suriye haber ajansı Sana, "İsrail, Deyr Ezzor kasabası ve Albu Kamal bölgesine hava saldırısı düzenledi" dedi ve "saldırının sonuçlarının şu anda doğrulanmakta olduğunu" ekledi. Bir İsrail ordusu sözcüsü yorum yapmayı reddetti ancak İsrail rutin olarak Suriye'de baskınlar düzenliyor.

YÜZLERCE HAVA SALDIRISI GERÇEKLEŞTİRDİ

İsrail, 2011'de iç savaşın patlak vermesinden bu yana Suriye'ye yüzlerce hava ve füze saldırısı gerçekleştirdi ve İran ve Lübnan Hizbullah güçlerinin yanı sıra Suriye hükümet birliklerini hedef aldı. İsrail Ordusu tarafından yayınlanan yıllık rapora göre 2020'de Suriye'de 50
civarında hedefi vurdu. 

Derleyen: İsmail Cömert / polemikhaber.com