Başbakan Nikol Paşinyan'ı devirme kampanyası 25 Nisan'dan bu yana devam ediyor. Paşinyan'ın birçok kişinin Dağlık Karabağ sorununda uzlaşmaya istekli olarak yorumladığı, hatta toprakları Azerbaycan’a verecek kadar ileri gittiği şeklinde yorumlanan açıklamaları memnuniyetsizliği tetikledi.

MUHALEFET KARARLI

Çok sayıda tutuklamaya rağmen protestocular eylemlerini sürdürmeye kararlılar. Muhalefetin kilit isimlerinden ve Meclis Başkanvekili Ishkhan Saghatelyan, "Birlikte zor ve meşakkatli bir işe başladık ama emin olun birlikte bu işi zaferle bitireceğiz, çünkü siz sağlam, güçlü ve kararlısınız, biz biriz" dedi.

Sputnik News’in bir kolluk kuvvetleri sözcüsüne dayandırdığı habere göre, Çarşamba günü 400'den fazla kişi, Perşembe günü 73 kişi gözaltına alındı. Akşam saatlerinde de protestolar devam ettiği için bu rakamlar artmış olabilir.

JET YALANLAMA

Bu arada Ermenistan hükümeti, Paşinyan'ın birkaç eski Sovyet devletinden oluşan bir Avrasya askeri ittifakı olan Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nden protestoları bastırmak için Ermenistan'a asker göndermesini talep ettiği yönündeki haberleri yalanladı.

Güvenlik Konseyi Sekreteri Armen Grigoryan, "Bu tamamen yanlış bir bilgidir. İç siyasi meselelerde Paşinyan, yalnızca Ermeni halkının iradesine güveniyor. Bugünkü mitinglerin organizatörleri bir aydır gösteri düzenleme haklarını kullanıyor ve kontrol Ermeni polisinin sorumluluğunda" dedi. Ayrıca protestoların geniş halk desteği almadığını iddia etti. (RT)