Eski Sovyetler Birliği ülkesi olan Kazakistan'da, yapılan zamlar sonrası halk sokağa döküldü. Hükümetin istifa etmesine rağmen sakinleşmeyen halka, Eski Sovyetler Birliği ülkelerinden bir hamle geldi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dün Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Rusya önderliğindeki eski Sovyet ülkelerinin Kazakistan'a barış gücü askeri göndereceğini açıkladı. Ne kadar asker gönderileceği belirtilmedi.

İNTERNETE ERİŞİMDE SORUN YAŞANIYOR

Kazakistan'daki protesto gösterilerinde kamu binaları yakılırken ve Almatı'da bulunan havalimanının protestocuların kontrolüne girdi.

Kazakistan devlet televizyonu merkez bankasının finans kurumlarının faaliyetlerini askıya alması kararı verdiğini bildirdi. Ülkenin geniş kesimlerinde internete erişiminde sorunlar yaşanıyor.

2 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

Sputnik'te yer alan Kazakistan İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre Salı ve Çarşamba günleri yaşanan gösterilerde sekiz güvenlik personeli hayatını kaybetti. Rusya basınında yer alan ve Kazak basınına dayandırılan haberlere göre de Almatı havalimanındaki çatışmalarda iki asker hayatını kaybetti.