Londra'daki binlerce ev, İngiltere'nin ilk dışkıdan güç alan bölgesel ısıtma planının bir parçası olarak, yerel kanalizasyon tesislerinden gelen atıklarla ısınacak. 

Thames Water, ilçedeki Cambridge Road arazisi için bir yenileme planının parçası olan 2 binden fazla yeni evi ısıtmak için bir arıtma tesisinden çıkan insan atıklarının sıcaklığından yararlanmayı umuyor.

‘ÇIĞIR AÇICI’

Normal şartlarda şirket, müşterilerinin kanalizasyonunu atık su olarak yerel bir nehir sistemine geri verdikten sonra kalan temiz ılık suyu boşaltıyor. Ancak yeni plana göre, sıcak
suyu, evleri ısıtmaya yardımcı olacak bir enerji merkezine aktaracak. 

Kingston konseyinin lideri Caroline Kerr, atıkları temiz enerjiye dönüştürme planını bölgedeki evleri ülkenin en yeşil alanlarından biri haline getirmeye yardımcı olacak "çığır açıcı" bir adım olarak nitelendirdi.

15 BİN DÜNYA TURUNA EŞDEĞER

Isıtma için fosil yakıt gazı yerine yenilenebilir insan dışkısı ısıtma kullanılarak, 30 yılda 105 bin ton karbondioksit emisyonunu azaltılabilir. 

Bu, Londra'dan New York'a 157 bin uçuşa veya 15 bin arabanın dünya turu yapmasına eşdeğer. Thames Water'ın yeni CEO'su Sarah Bentley, şirketin kanalizasyon şebekesinden gelen yenilenebilir ısının harika bir kaynak olduğunu ve bu nedenle şirketin enerji geçişinde lider bir oyuncu olduğunu belirtti.