Hindistan’ın kuzey eyaleti Uttar Pradesh’teki polis, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısına karşı dayanışma gösterisi olarak evlere ve araçlara Filistin bayrağı asılması için sosyal medyaya başvuran Müslüman bir adamı tutukladı.

POLİS: BURADA ÇOK SAYIDA MEZHEP VAR

Eyaletin Azamgarh bölgesinin kıdemli polis şefi Sudhir Kumar Singh, Al Jazeera'ya, Facebook sayfasında bir mesaj yayınladıktan sonra Yasir Akhtar olarak tanımlanan adamın tutuklandığını söyledi. Singh, "Bir sayfa yönetiyordu ve Facebook aracılığıyla Cuma namazından sonra insanların araçlarına ve evlerine bayrak asması gerektiği mesajını verdi" dedi. 

Singh, “Burası kalabalık bir bölge ve burada çok sayıda Müslüman mezhep yaşıyor. Namaz sonrası toplu protestoda bulunmak şiddetle sonuçlanabilirdi. Bir bayrağı çekmek isteseydi, yapabilirdi ama başkalarını çağırmak doğru değil. Birçok insan buna karşı çıktı, bu yüzden harekete geçmemiz gerekiyordu" şeklinde ekledi. 

‘DENGELEYİCİ EYLEM’

Hindistan'da pek çok insan Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade ederken, Yeni Delhi yönetiminin Gazze’ye yapılan saldırılar konusundaki Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) oturumu sırasında “dengeleyici eylem” olarak gördü. BM Güvenlik Konseyi üyesi olan Hindistan, “adil Filistin davasına güçlü desteğini ve iki devletli çözüme sarsılmaz bağlılığını” yineledi.

Gazeteci Nirupama Subramanian The The gazetesinde "Hindistan'ın uzun süredir devam eden çatışmaya ilişkin politikası, ilk kırk yıldır tartışmasız bir şekilde Filistin yanlısı olmaktan, İsrail ile otuz yıllık dostane bağlarıyla dengeleyici eyleme geçti" diye yazarak, "Son yıllarda, Hindistan’ın konumu da İsrail yanlısı olarak algılandı" şeklinde ekledi. (Al Jazeera)