İtalyan mafya patronu Gioacchino Gammino, Google Maps'te (Haritalar) görülmesinin ardından İspanya’nın Galapagar kasabasında yakalandı.

GOOGLE STREET WİEW ÖNEMLİ ROL OYNADI

Polis, Google Street View'de bir manavın önünde Gammino'ya benzeyen bir kişinin tespit edilmesinin firarinin yakalanmasında önemli bir rol oynadığını açıkladı.

Gammino, Roma'daki bir hapishaneden 2002'de kaçtı ve bir yıl sonra cinayetten ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

EN ÇOK ARANAN GANSTERLER ARASINDAYDI

Gammino, Stidda diye bilinen Sicilyalı bir mafya şebekesinin üyesi ve ülkenin en çok aranan gangsterlerinden biriydi.

Sicilya Polisi Gammino’nun İspanya’da olduğundan şüpheleniyordu. Ancak derhal bir soruşturma başlatan, mafya işvereninin El Huerto de Manu (Manu’nun Bahçesi) isimli manavın önünde bir adamla konuştuğunu gösteren fotoğraf oldu.

‘BENİ NASIL BULDUNUZ?’

Fotoğraftaki kişinin Gammino olduğu, polisin artık kapalı olan Cocina de Manu isimli bir restoranın Facebook sayfasının incelenmesiyle doğrulandı. Sayfada, Gammino’yu aşçı kıyafetleriyle gösteren fotoğraflar bulundu ve çenesindeki bir yara izi sayesinde kimliği kesin olarak tespit edildi.

Restoranın menüsünde Sicilya mutfağı yemekleri vardı. Gammino 17 Aralık’ta tutuklandı, fakat mafya işvereninin yakalanması Çarşamba günü La Repubblica gazetesi tarafından duyuruldu. Gammino’nun tutuklanmasından sonra polise “Beni nasıl buldunuz? 10 yıldır ailemi bile aramadım” dediği kaydedildi.

ŞUBAT SONU İADESİ BEKLENİYOR

Gammino şu anda İspanya’da tutuklu ve İtalyan Polisi’nin Mafyayla Çaba Ünitesi Yönetici Yardımcısı Nicola Altiero Reuters’a yaptığı açıklamada, Şubat sonu iade edilmesini umduklarını söyledi.