Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolás Maduro Moros, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Venezuela Özel Temsilcisinin, eşi Cilia Flores'e Maduro'dan boşanması karşılığında Amerikan yönetiminin kayıtsız şartsız desteğini teklif ettiğini öne sürdü.

TRUMP YÖNETİMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Büyükelçiler veya ateşeler aracılığı ile ABD Başkanı Donal Trump ile ilişkilerinin olduğuna değinen Maduro, bir ABD diplomatının Cilia'ya Maduro'dan boşanmasını 'öneren' bir mesaj gönderdiğini de sözlerine ekledi.

DESTEK VERİLECEĞİNİ AÇIKLAMIŞLAR

Venezuelalı lider, ABD diplomatının gönderdiği mesajda, eşine, Maduro'dan boşanması durumunda yurt dışına seyahat edeceğini ve ona tüm desteği verecklerinin söylendiğini ifade etti.

MADURO'NUN EVLİLİK HAYATI

Maduro, iki kez evlendi. İlk evliliği tek oğlu Nicolás Maduro Guerra'nın annesi olan Adriana Guerra Angulo iledir."Nicolasito" olarak da bilinen Maduro Guerra, Başkanlık Özel Müfettişleri Kurumu başkanı, Ulusal Film Okulu başkanı ve Ulusal Meclis'te bir koltuk gibi birçok üst düzey hükümet görevine atandı.

Maduro, daha sonra Ağustos 2006'da Dışişleri Bakanı olmak için istifa edince, Ulusal Meclis Başkanı olarak görev yapan ilk kadın olan avukat ve politikacı Cilia Flores ile evlendi. İkili, 1990'lardan beri Flores'in 1992 Venezuela darbesi girişimlerinin ardından Hugo Chavez'in avukatı olduğu ve Maduro'nun cumhurbaşkanı olduktan sonra 2013 yılının Temmuz ayında evlendikleri romantik bir ilişki içerisindeydi. Birlikte çocukları yokken, Maduro'nun eşinin Walter Ramón Gavidia ile olan ilk evliliğinden Walter Jacob, Yoswel ve Yosser adında üç üvey çocuğu vardır.