İsmini verilmeyen küçük kız, 2008'in başlarında 13 yaşındayken geçirdiği şiddetli bir nöbeti sırasında kendisine yardım eden bir itfaiyeci olan Pierre tarafından tecavüze uğradığını ve sonrasında Paris’teki diğer itfaiyeciler tarafından da tecavüze maruz kaldığını söyledi.

Sanıklardan üçü, iddiayı doğruladı ancak kızın rıza gösterdiğini iddia ettiler.

ŞİDDETİN KANITLANMASI LAZIM

Mağdurun davası Çarşamba günü görülecek olan temyiz mahkemesinde karara bağlanacak. 

Avukatlar, çeşitli istasyonlardan gelen 20 itfaiyecinin hepsinin tecavüzle suçlanması gerektiğini savunuyor ancak şu anda sadece üç erkek “cinsel ihlal” ile suçlanıyor. 

Fransa’da mevzuat, 18 yaşın altındaki bir kişiyle cinsel ilişkiye girmesinin suç olduğunu söylüyor. Ancak tecavüz suçlaması yapmak için, şikayetçinin zorlandığını veya şiddet uygulandığını kanıtlaması gerekiyor, aksi takdirde sanık yalnızca cinsel ihlalle suçlanabilir. Cinsel ihlal için
maksimum ceza 7 yılken, tecavüz için 20 yıl.

HABERSİZ ANNE İTFAİYECİLERE PASTA YAPMIŞ

Müfettişlerin ifadelerine göre, saldırılardan sonra mağdurun zihinsel ve fiziksel sağlığı bozulmaya başladı ve bu da daha fazla nöbet geçirmesine neden oldu. 

Annesi Corinne Leriche müfettişlere, Pierre’in kızının sağlığı konusunda soru sormak için eve gelmesinden ilk başta memnun olduğunu söyledi. "İtfaiyeciler için pasta bile yaptım" dedi.

SUÇLAMALAR DÜŞÜNCE AİLE TEMYİZE GİTTİ

Mart 2011'de, toplu tecavüzle suçlanan üç sanıkla ilgili davayı soruşturmak üzere bir hakim atandı. 

Soruşturma sekiz yıl sürdü ve bu sürenin sonunda, 2019'da yargıç tecavüz suçlamalarını düşürdü. Davanın sonucunu duyan mağdur, intihara teşebbüs etti. Aile, hakimin kararını reddetti ve davayı Versaillles'deki temyiz mahkemesine taşıdı.

AKTİVİSTLER AYAKTA

Marguerite Stern ve feminist grubu l’Amazone, mağdur ile dayanışma içinde halka açık gösteriler düzenleyecek birkaç kadın grubundan biri olacak. 

Stern, "10 yıldır tek başlarına savaşıyorlardı, şimdi Fransa'nın her yerinden binlerce feminist onlara katılıyor" dedi ve "İtfaiyecilerin tecavüzden yargılanmasını, 'cinsel ihlalden' yargılanmamasını talep ediyoruz.

Mahkemelerimizdeki bu kadın düşmanlığı kültürü sona ermelidir" şeklinde ekledi.