Vatandaşlık Bakanı Marlène Schiappa, ülkenin yayın gözlemcisi CSA'ya yazdığı mektupta, Incredible Gypsy Weddings'deki törende gelinin evlilik gerçekleşmeden hemen önce kadın akrabalar tarafından muayene edildiğini gördüğünü söyleyerek bunun hakaret olduğunu söyledi. 

‘’ÇOCUĞUN AİLESİ İÇİN’’

Incredible Gypsy Weddings dizisinden esinlenerek yapılan TFX kanalındaki Fransız dizisi, güneyde yaşayan Katalan gitan topluluğunun kur yapma ve evlilik geleneklerini konu alıyor. Şubat ayında yayınlanan bir bölümde, düğün için yapılan hazırlıkların ortasında, törenin yapılacağı yatak görüldü. 

Mendil töreninin yapıldığı sahnenin ardından, dizideki kadınlar bunun neden önemli olduğunu açıkladı ve "Çocuğun ailesi için... Bakire olan güzel bir kadını kaçırdığını bilsinler diye" ekleme yaptı....

BAKAN: İĞRENÇ

Vatandaşlık Bakanı Marlène Schiappa, mektubunda programın sorgusuz sualsiz tonuna kızdığını söyledi. Schiappa, "Evlilik kurumumuz, herhangi bir uygun yorum yapılmadan ayaklar altına alındı" dedi. Sahnelerin "daha da iğrenç" olduğunu ve meclisin "bekaret testlerini yasaklayan" bir yasaya oy verdiğini söyledi. (BBC)