Solcu La France Insoumise partisinin lideri Jean-Luc Melenchon, France Inter radyosuna verdiği önemli bir röportajda yeni Soğuk Savaş ve Fransa'nın yeri hakkındaki görüşlerini paylaştı. 

‘ABD’NİN ASKERİ MACERALARININ PARÇASI OLMAYALIM’

Politikacı, ülkenin Çin ve Rusya'ya karşı yeni Soğuk Savaş'ta Washington'u takip etmek yerine uluslararası durumu "gerginliği azaltma" çabalarında yer alması gerektiğini söyledi. Melenchon, NATO ittifakından tamamen ayrılmanın, ABD'nin “askeri maceracılığının” bir parçası olmayacağı için Fransa için faydalı olacağına inanıyor.

Solcu lider, “NATO'dan ayrılma taraftarıyım. Gerginliği azaltmamız gerekiyor. NATO'dan ayrılırsak, Amerikalıların Rusya ve Çin ile sürdürdüğü soğuk savaş mantığına sürüklenmeyeceğiz" şeklinde kaydetti.

'RUSYA’YI KARŞIMIZA ALAMAYIZ’

Politikacı ayrıca Rusya'yı bir hasım değil, Fransa'nın ortağı olarak gördüğünü söyleyerek, “Rusya bir ortaktır. Onu düşman edinmeyi kabul etmiyorum. Rusya'nın tehdit olarak gördüğü doğuda 10 ülkeyi NATO'ya getirdik” dedi.

Ayrıca Ukrayna'yı NATO'ya kabul etme planlarına karşı olduğunu da dile getirdi. Böyle bir hareket, Moskova tarafından kaçınılmaz olarak kendisine karşı yeni bir “tehdit” olarak algılanacağından, Avrupa'daki güvenlik durumunu daha da aşındıracağını söyledi.

Tecrübeli politikacı, Nisan ayında yapılacak seçimlerde cumhurbaşkanlığına aday olmayı planladığını açıkladı. Fransa'daki son cumhurbaşkanlığı seçiminde Melenchon, ilk oylamada oyların yaklaşık yüzde 20'sini kazandı. Ancak ikinci tura kalamadı. (RT)