Pazar günü Claireaux'ya yapılan saldırı, Macron'un aşılanmamış insanları hayatlarını zorlaştırarak "kızdırmak" istediğini söylemesinin ardından Fransa'da halkın öfkesinin ortasında geldi. 

Claireaux, Kuzeybatı Atlantik Okyanusu'nda, Kanada'nın Newfoundland ve Labrador eyaleti yakınlarındaki bir Fransız denizaşırı bölgesi olan Saint-Pierre ve Miquelon'un seçim bölgesinden Parlamento üyesidir.

‘ÖLÜM TEHDİTLERİ DURMALI’

Claireaux, France Info'ya verdiği demeçte, "Açıkçası yasal bir şikayette bulunacağım. Bazı insanlar doğru kararların alınmadığını düşünüyor. Hepimiz posta yoluyla ölüm tehditleri alıyoruz, bunun durması gerekiyor" dedi.

Fransa Denizaşırı Bakanı Annick Girardin, Claireaux'ya yönelik saldırıyı kınadı. Girardin'in Twitter hesabı, protestocuların Claireaux evinin önünde dururken ona çamur fırlattığını gösteren olayın bir görüntüsünü yayınladı. 

Girardin, "Sağlık kartına karşı bir gösteri sırasında kendi evinin önünde Stephane Claireaux'ya yapılan saldırı kesinlikle kabul edilemez. Görüntüler son derece şok edici" şeklinde kaydetti. (Reuters)