Le Parisien gazetesi, çoğu Filipinler'den gelen kadınların modern kölelik şikayetinde bulunmalarının ardından insan ticaretiyle ilgili bir soruşturma başlatıldığını bildirdi.

PRENSİN ADI VERİLMEDİ

Davaya yakın bir kaynak, savcıların birkaç hafta önce kadınların ifadesini duyduğunu ancak prensin şu anda Fransa'da olmadığı için henüz sorgulanmadığını söyledi. Ayrıca, iddialara karışan prensin ismi kamuoyuna açıklanmadı.

Kaynağa göre, hizmetçiler Suudi Arabistan'da işe alındı, orada ve Fransa'da prens ve ailesi için çalıştı.Gazeteye göre, söz konusu taciz 2008, 2013 ve 2015 yıllarında başkentin batısındaki lüks Neuilly-sur-Seine banliyösündeki dairede meydana geldi.

‘’AÇLIKTAN AĞLIYORLARDI’’

STK SOS Esclaves (Köleler) Başkanı AnickFougeroux gazeteye verdiği demeçte, "Onlarla ilk karşılaştığımızda şok edici olan şey aç olmalarıydı. Açlıktan ağlıyorlardı" dedi. 

İddialar, Suudi Prenses Hassa bint Salman'ın bir Fransız mahkemesi tarafından Paris'teki lüks evinde bir tesisatçının kaçırılması ve saldırıya uğraması emrindeki rolü nedeniyle suçlu bulunmasından iki yıldan kısa bir süre sonra geldi.

Kral Selman'ın tek kızı Prenses Hassa, silah ve adam kaçırma tehdidiyle şiddete suç ortaklığı yapmaktan 10 bin avro para cezasına ek olarak 10 ay ertelenmiş hapis cezasına çarptırıldı.

(Middle East Eye)