Macron ve Başbakan Jean Castex, 27 Aralık'tan bu yana aşılamalara yavaş başladıkları için eleştirilere maruz kalıyorlar. Hükümet yetkilileri süreci hızlandırmaya söz verdiler ve hafta sonu 100 bin kişinin aşılanacağını söylediler. Castex verdiği demeçte, "Hızlı gitmek istiyoruz ancak önce işleri güvenli bir şekilde yapmak ve ciddi olmak istedik’’ dedi.

HEDEF 5 BİN, GERÇEK 20 BİN

Ulusal sağlık kuruluşunun istatistiklerine göre Fransa Cumartesi günü 20 bin 177 yeni corona virüs vakası bildirdi, ölüm sayısı 171 artarak 67 bin 599'a yükseldi. Hükümet, günlük yeni vaka sayısını 5 binin altına indirmeyi hedeflerken, Ocak ayında bu sayının yaklaşık dört
katına çıkması, yetkililerin daha önce sokağa çıkma yasağı uygulamasına neden oldu.

YENİDEN KAPANMA GELEBİLİR

Sağlık Bakanı, Fransa'nın salgının başlamasından bu yana üçüncü kez ülke çapında bir tecrit uygulamasına başvurmak zorunda olup olmayacağı sorulduğunda, İngiltere ve Almanya gibi diğer Avrupa ülkelerinin aksine vaka sayılarının hala yavaş bir şekilde arttığını söyledi.  Veran, "Sağlık sistemi üzerindeki baskı ile salgında yine güçlü bir büyüme olduğunu fark ettiğimizde, sonuçları olacaktır" dedi. (Bloomberg)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com