Güney Kore ve Japonya’dan yetkililer "provokasyonları" kınarken, Harris, Güney Kore ziyareti sırasında, Kuzey ve Güney'i ayıran, yoğun bir şekilde güçlendirilmiş Askerden Arındırılmış Bölge içindeki sınıra gidecek.

KUZEY KORE’YE JET KINAMA

Çarşamba günü, ABD birliklerine Japonya'daki bir askeri üste seslendi ve burada Pyongyang'ın füze denemelerini ve "bölgesel istikrarı tehdit eden yasadışı silah programını" kınadı.

Kuzey ve ABD arasındaki nükleer silahlardan arındırma görüşmeleri çıkmaza girmesinin ardından, bu fırlatmalar daha geniş bir tırmanma modelinin parçası olarak Pyongyang’ın silahlarını inşa etmeye ve iyileştirmeye devam ederken, Washington savunmasını güçlendiriyor.

‘SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRİYORSUNUZ’

Uzmanlar, Washington ve Seul'un Güney Kore'yi savunmalarını güçlendirmeleri nedeniyle, fırlatmaların ortak deniz tatbikatlarına misilleme olduğunu düşünüyor. Dört günlük ortak tatbikatlar, 2017'den bu yana yapılacak ve ABD’den bir uçak gemisi içeren ilk tatbikat.

Pyongyang'ın BM Büyükelçisi Song Kim, bu hafta başlarında Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, ABD ve Güney Kore'yi askeri tatbikatları nedeniyle eleştirdi ve yarımadayı "savaşın eşiğine" getirdiklerini söyledi. ABD'nin Kuzey Kore'ye yönelik "düşmanca politikasının", dünyanın "çok daha tehlikeli bir aşamaya girmesinin" nedeni olduğunu da ekledi. (BBC)