Belgelere göre, kilit toplantı 22 Ocak 2016'da Rusya lideri, casus şefleri ve üst düzey bakanlarla birlikte gerçekleşti.

CASUSLARA ‘TÜM GÜCÜ KULLANMA’ EMRİ

Trump’ın, aralarında ABD'deki "toplumsal kargaşa" ve ABD başkanının müzakere pozisyonunun zayıflaması da dahil olmak üzere Moskova'nın stratejik hedeflerini güvence altına almaya yardımcı olacağı konusunda anlaştılar.Putin'in imzasını taşıyan bir kararname ile Rusya'nın üç casus ajansına Trump'ı desteklemenin pratik yollarını bulmaları emredildi.

Bu noktada Trump, Cumhuriyetçi partinin adaylık yarışında öndeydi. Putin'in uzman departmanı tarafından hazırlanan bir raporda, Moskova'nın Trump zaferini sağlamak için "mümkün olan tüm gücü" kullanması tavsiye edildi.

PESKOV REDDETTİ

Batılı istihbarat teşkilatlarının birkaç aydır belgelerden haberdar olduğu ve dikkatle inceledikleri anlaşılıyor. Guardian’ın eline ulaşan belgeler, Kremlin'den ciddi ve oldukça sıra dışı bir sızıntıyı temsil ediyor gibi görünüyor.

Putin'in Sözcüsü Dmitri Peskov, Rus liderlerin 2016'nın başlarında bir araya gelerek Trump'ı destekleme konusunda anlaştıkları fikrinin Guardian tarafından haberleştirilmesinin ardından "büyük bir kurgu" olduğunu söyledi.

‘’DENGESİZ BİREY’’

Raporda, “Dürtüsel, akli dengesi yerinde olmayan ve aşağılık kompleksi yaşayan dengesiz bir birey” olarak tanımlanan Trump'ın kısa bir psikolojik değerlendirmesi var.Belgede, Kremlin'in, müstakbel başkan hakkında, Trump'ın daha önceki "Rusya Federasyonu topraklarına resmi olmayan ziyaretlerinden" toplanan ve potansiyel olarak taviz veren materyallere sahip olduğuna dair açık bir onay var.

Belgelerde ayrıca, "Trump'ın ABD başkanlığı görevine seçilmesini kolaylaştırmak için mümkün olan tüm gücü kullanmak şiddetle gerekli" diye kaydediliyor.Bu, Rusya'nın tercih ettiği “teorik siyasi senaryonun” gerçekleşmesine yardımcı olacaktır. Trump'ın kazanması, belgelerde belirtildiği gibi, "kesinlikle ABD'nin sosyo-politik sisteminin istikrarsızlaşmasına yol açacak" ve gizli hoşnutsuzluğun açığa çıkacağını öngörüyor.
(Guardian)