Sağlık SekreteriSajidJavid, insanları uygun olduklarında güçlendiricidozu almaya çağırdı ve bu baskıyı ülkenin "kısıtlamalara geri dönmekten kaçınmasına ve Noel'in tadını çıkarmasına" yardımcı olacak "ulusal bir görev" olarak nitelendirdi.

Üçüncü doz alımını daha da artırabilecek bir hareketle, bakanların seyahat kurallarında bir değişiklik yapmayı düşündüklerini, böylece üçüncü dozu reddeden uygun kişilerin yurt dışına çıkmaları halinde karantina ve testle karşı karşıya kalacağını doğruladı. 

RESMİ KILAVUZ GÜNCELLENDİ

Bu ay resmi kılavuz, hükümetin “uluslararası seyahat sertifikasyonu için üçüncü dozun etkilerini ve gereksinimlerini gözden geçirdiğini” ve “İngiliz sağlık otoritesi Covid-19 seyahat geçiş kartına güçlendirici aşıların dahil edilip edilmeyeceğine ve nasıl dahil edilebileceğine baktığını” açıklamak için güncellendi.

Aşılar, hastaneye yatışları ve ölümleri önlemede oldukça etkili ancak aşının koruması, özellikle yaşlı kişilerde ve risk altındaki gruplarda zamanla azalır. Destek programı, kışın vakalarda beklenen artıştan önce insanların bağışıklığını artırmayı amaçlıyor. (Guardian)