Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Scholz'u Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Avrupa'ya karşı kullanabileceği için Ukrayna'yı geçerek Rusya gazını Almanya'ya getirmek için Kuzey Akım 2 boru hattının başlatılmasına karşı çıkmaya çağıracağını söyledi.

ABD’NİN TALEBİNE YANIT YOK

Almanya, Polonya'nın göçmen akışını durdurma çabalarını destekleyerek, Varşova ve Brüksel'in yasal anlaşmazlıklara bir çözüm bulmalarına yardımcı olacağını söyledi.

Yine de Almanya'nın yeni hükümeti, Polonya ve ABD'nin talep ettiği gibi Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi halinde Kuzey Akım 2 boru hattını durduracağına dair kamuoyuna bir taahhütte bulunmadı.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock geçtiğimiz hafta Varşova'ya yaptığı ziyarette Polonya'nın Brüksel ile olan hukuki anlaşmazlığı konusunda uzlaştırıcı bir tavır takınarak Almanya'nın bir çözüm bulunmasına yardımcı olacağını söyledi.

‘AB YASALARI BİZİ BAĞLAMAZ’

Avrupa Adalet Divanı, sağcı Hukuk ve Adalet Partisi tarafından kabul edilen yargı reformlarının AB yasalarını ihlal ettiğini tespit etmesi üzerine Polonya'ya para cezası verdi. Polonya cezayı ödemeyi reddetti ve kendi üst mahkemesi Polonya yasalarının AB kurallarının önüne geçebileceğine karar verdi. (Reuters)