Sağlık yetkilileri, kısıtlamaların insanların çok hızlı nefes almasını engelleyeceğini söylüyor. Güney Kore, Pazar günü kaydedilen bin 100 yeni vakayla yeni bir virüs salgınıyla mücadele ediyor.

Başbakan Kim Boo-kyum Cuma günü ülkenin "maksimum kriz seviyesine" ulaştığı konusunda uyardı.Büyük Seul bölgesinde zumba, spin ve aerobik gibi egzersiz derslerine katılanlar pazartesi gününden itibaren 120 bpm limitiyle karşı karşıya kalacaklar.Ayrıca kişilerin kapalı spor tesislerinde bir seferde sadece iki saat geçirmelerine izin veriliyor ve duş kullanılmıyor.

DEVLET: TAMAMEN KAPATMAMAK İÇİN

Hareket, spor salonu sahipleri tarafından ilginç karşılandı.Seul'de bir spor salonuna sahip olan Kang Hyun-ku, klasik müzik ile BTS arasında bir seçim yapmanın virüsün yayılmasında etkisi olduğuna dair herhangi bir kanıt olup olmadığını sordu.Hyun-ku, ‘’Birçok kişinin kendi kulaklıklarını kullanıyor’’ diyerek, ’Çalma listelerinin nasıl kontrol edileceğini?" şeklinde sorduğunu söyledi.Ancak yetkililer, önlemlerin spor salonlarının tamamen kapanmasını önlemeye yardımcı olduğunu söylüyor.

ARAŞTIRMA: ÖNEMLİ NOKTA DEĞİL

Uzmanlar, insanların spor salonlarında enfekte olup olmadığını bilmenin zor olduğunu söylüyor. Geçen yıl İngiltere'den gelen rakamlar, spor salonlarının enfeksiyonlar için önemli bir nokta olmadığını gösterdi.

(BBC)