Korece burun ve maske anlamına gelen 'ko' kelimelerinin birleşimi olan 'kosk', Atman adlı bir şirket tarafından piyasaya sürüldü ve 10'lu kutusu için 9 bin 800 wona (8.13 dolar) satıldı.

Sıra dışı maskeler internette büyük ilgi gördü. Bir kullanıcı, "Çikolatadan yapılmış çaydanlıklar da mı satıyorlar?" diye sorarken, diğeri ise “Bir sonraki seviye aptallık!” yorumunu yaptı.Başka bir Twitter kullanıcısı, “Maskesini burnunun altına takan insanlardan farksız” önerisinde bulundu.

‘HİÇ YOKTAN İYİDİR’

Yine de bazı araştırmalar, coronavirüsün vücuda girmesi için burnun en kolay yol olduğunu öne sürüyor, bu nedenle burun maskesi takmak göründüğü kadar saçma olmayabilir.

Deakin Üniversitesi'nin Avustralya'daki Sağlıkta Dönüşüm Enstitüsü'nün epidemiyoloji başkanı Profesör Catherine Bennett, Nine News'e sadece burnu kapatan maskelerin "garip bir fikir" olduğunu, ancak "hiç yoktan iyidir" olacağını söyledi.

Güney Kore'deki coronavirüs vakaları, Omicron varyantının yayılmasıyla Çarşamba günü ilk kez 20 bini aştıktan sonra Perşembe günü 22 bin 907’ye ulaşarak rekor kırdı.Bununla birlikte, Doğu Asya ülkesi, pandeminin başlangıcından bu yana 6 bin 812 ölüm kaydetti. (Guardian)