Hamas'ın kurucularından Mahmud Zahar, ateşkes ilan edildiğinden bu yana verdiği geniş kapsamlı bir röportajda, grubun sivil bölgelere roket attığını yalanladı ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeye istekli olacağını söyledi.

Ateşkesin devam edip etmeyeceği sorulduğunda, "Evet, en önemli noktanın her iki taraftaki etkinin derecesi olduğunu düşünüyorum" diyerek, "Şu ana kadar ateşkes bizim ve diğer taraftan kabul edilebilir. Ne kadar sürer? Bence her iki tarafta da hiç kimse öncekinden daha fazla tırmanma arayışında değil. Bu yüzden devam edeceğine inanıyorum" şeklinde ekledi.

‘’İSRAİL’E DEĞİL İSRAİL’İN SALDIRGANLIĞINA KARŞIYIZ’’

Mahmud Zahar, Hamas'ın stratejik ve sembolik bir zafer kazandığını söyleyerek, "Buradaki yeni unsur, direniş hareketinin, özellikle Gazze'de, İsrail hedeflerine ve çok kalabalık bölgelerin çoğu dahil olmak üzere çok önemli noktalara saldırma derecesidir" dedi.

76 yaşındaki Zahar, Hamas'ın Gazze'nin nüfuslu bölgelerinden roket ve füze fırlattığını yalanlayarak, "Hayır. Sivil bir bölgeden tek bir roket gönderilmedi’’ dedi ve "Saldırılar İsrail topluluklarına karşı değil, İsrail işgaline ve İsrail saldırganlığına karşı" dedi.

(Sky News, Çeviri: polemikhaber)