Navalny'yi desteklemek için son protestolarda gözaltına alınan eylemciler, insanlık dışı koşullar ve dayak olaylarından şikayet ederken, bir Kremlin sözcüsü Vladimir Putin'in davayı takip edemeyecek kadar meşgul olduğunu ve Navalny'ye tepki vermediğini söyledi.

BASIN ÖNLÜKLÜ KAMERAMANA DAYAK

Peskov, Salı günü Navalny kararına karşı protestoları ele aldı ve yalnızca Moskova'da bin 150'den fazla tutuklamaya yol açan sopalarla zırhlı polisin acımasız baskısını savundu. Salı günkü protestoların videolarında, polisin silahsız protestocuları ve gazetecileri, aralarında
kasklı bir çevik kuvvet polisinin başına iki kez vurulan sarı basın önlüğü içindeki bir kameraman da dahil olmak üzere dövdüğü görüldü. Polis, olayla ilgili soruşturma açtıklarını söyledi.

SÖZCÜ POLİS ŞİDDETİNİ MEŞRULAŞTIRIYOR

Peskov, polisin uyguladığı aşırı şiddet vakalarının soruşturulması gerektiğini, ancak polisin mitinglerde uyguladığı sert tedbirlerin de haklı olduğunu söyledi. Peskov, "Açıktır ki, bu tür faaliyetler oldukça kesin bir şekilde durdurulmalıdır" dedi. Polis karakollarında gece boyunca tutulan protestocular serbest bırakılmaya başlanırken, geçtiğimiz gün acımasız muamele ve işkence suçlamaları ortaya çıktı. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com