Bir teori, Rus liderin Ukrayna'daki savaşla ilgili düşmanca bir sorgulamadan korkmasıdır. The Sun'ın haberine göre, 69 yaşındaki başkanın sağlığı ve her zamanki üç ila dört saat boyunca sürekli olarak televizyonda kalabilmesi konusunda endişeler olabilir.

‘ÖNGÖRÜLEBİLİR GELECEKTE’

Vladimir Putin'in TV programı, Aralık ayında gerçekleştiği 2020'deki ilk Covid-19 pandemisi yazı dışında, son beş yılın dördünde Haziran ayında gerçekleşti. Ani gecikme, beş gün önce, 18 Haziran'da sona erecek olan St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'ndan kısa bir süre sonra, “öngörülebilir gelecekte” gerçekleşeceğinin duyurulması nedeniyle şaşırtıcıydı.

Şimdi sözcüsü Dmitry Peskov, yapılacağı tarihin "bilinmediğini" ve Haziran'da olmadığını söyledi. Soru-Cevap, 2001'den bu yana Putin'in başkanlıkları sırasında 2004 ve 2012 hariç olmak üzere her yıl düzenleniyor. Programa milyonlarca soru gönderilirken, Putin 70 civarında soruya ayrıntılı cevaplar verir. Gecikme için herhangi bir neden belirtilmedi ve Peskov bunun daha sonraki bir tarihte gerçekleşeceğini belirtti.

Ancak erteleme, Putin'in sağlığının kötüleştiğine dair söylentilerin ortasında da geliyor. Kan, tiroit veya mide kanseri ile savaştığı iddiaları ve erken evre Parkinson hastalığı olduğu öne sürülüyor. Kremlin sağlığının iyi olduğunu söylüyor ve Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov geçtiğimiz günlerde Putin'in hasta olduğunu yalanladı. (Mirror)