Üç fil, şok olmuş hastaların önünde koridorlarda tur attı. Devasa hayvanlar için fazla yer yoktu ve dar bir yerden geçmeye çalışan bir fil, geriye doğru gitmek zorunda kaldı.

Fillerden biri, Batı Bengal'deki Binnaguri Ordu Kampı Hastanesi’nin koridorunda bir süre ayakta dururken görüldü. Hint Orman Hizmetleri Memuru Susanta Nanda, muhteşem görüntüyü paylaştı. Olağandışı olay hakkındaki yorumlar artarak sosyal medyada hızla viral hale geldi.

One of the elephants stood for a while staring back at staff

‘YAŞAM ALANLARINI MAHVETTİK’

Bir kişi, "Düzenli sağlık kontrolü için gelmiş olmalı" diye yazdı. Bazıları daha ciddiydi ve bunu Hindistan'da hayvanlara ait olan arazilerin yerleşim yeri yapılmasının sonucu olarak görüyorlardı. Bir kişi, “Bence bu onların yaşam alanlarını işgal ettiğinizde ve bunun üzerine yapılar yaptığınızda oluyor. Orası onların toprağı ve onu geri istiyorlar” diye yazarken, bir başkası, "Onların alanını işgal ettiğimiz için durum tam tersi" ve biri "Umarım doğal ortamlarına sağ salim dönmüşlerdir" diye kaydetti.

Shocked staff filmed the elephants heading down corridors

YÜZLERCE İNSAN HAYATINI KAYBETTİ

Genellikle yaralanma ve ölüme yol açan hayvanların doğal yaşam alanlarındaki kayıplar nedeniyle filler ve insanlar arasındaki etkileşimde bir artış olmuştur. Deutsche Welle'nin bildirdiğine ve hükümet rakamlarına göre, son üç yılda ülkedeki fil saldırılarında bin 500'den fazla insan öldü ve 300 hayvan öldürüldü. Filler genellikle yumuşak huyludur, ancak kendilerini taciz, savunmasız veya tehdit altında hissettiklerinde saldırganlaşabilirler. (Mirror)