Hangzhou Safari Park, bir yerleşim bölgesinde dolaşan büyük kedilerden birini yakaladıktan sonra bile kaçışı reddetti. Ancak sonradan, hayvanat bahçesi yetkilileri özür diledi.

‘ZİYARETÇİ AZALMASIN DİYE’

Hangzhou'nun belediye başkan yardımcısı tarafından yapılan açıklamaya göre, leoparlar 19 Nisan'da kaçtılar. 

Bununla birlikte, hayvanat bahçesi, yoğun bir tatil haftasında parka gelen ziyaretçileri azaltabileceği endişelerini gerekçe göstererek kaçışla ilgili bilgi vermedi.

South China Morning News'e göre, Hangzhou Safari Parkı bu dönemde günde yaklaşık 50 bin ziyaretçi gördü. Şehrin kendisi yaklaşık 10 milyonluk bir nüfusa sahiptir.

‘’GENÇ OLDUKLARI İÇİN DAHA AZ SALDIRGAN’’

Devlete ait haber kaynağı Global Times'ın haberine göre, bölgedeki sakinlerin 1 Mayıs'ta leoparları polise bildirdikten sonra bile hayvanat bahçesi herhangi bir güvenlik ihlalini reddetti.

8 Mayıs'ta Hangzhou Safari Park, gizemli leoparların kaynağı olduğunu kabul etti. Hayvanat bahçesi yaptığı açıklamada, "içtenlikle üzgün olduğunu" söyledi ve hayvanların halka yönelik tehdidini küçümsemeye çalışarak, genç leoparlar olduklarını ve bu nedenle "daha az saldırgan olduklarını" belirtti.

POLİS: ÜÇ HAYVANDAN İKİSİ YAKALANDI

Yine devlete ait bir haber kaynağı olan Shanghai Daily, polisin beş hayvanat bahçesi çalışanını gözaltına aldığını ve o zamandan beri üç hayvandan ikisinin yakalandığını bildirdi.

Çin'deki hayvanat bahçeleri, hem bakımları altındaki hayvanları hem de onlara bakan hayvan bakıcılarını tehlikeye atan kötü koşullar ve ihmal edilen bakım nedeniyle uzun süredir eleştirilere maruz kalıyor.

(Huffington Post, Çeviri:polemikhaber)