İş dergisi, Çin başkentine geçen yıl 33 milyarder eklediğini ve şu anda 100 kişiyi ağırladığını söyledi. Bu, 99 milyarderi barındıran ve son yedi yıldır en üst sıralarda yer alan New York’u az bir farkla şekilde geride bırakıyor.

TİKTOKÇU MİLYARDER İLK SIRADA

Çin'in Covid-19'u hızlı bir şekilde kontrol altına alması, teknoloji firmalarının ve borsaların yükselişi en üst sıralarda yer almasına yardımcı oldu. Pekin'in şu anda New York’tan daha fazla milyarderi olmasına rağmen, New York’taki milyarderlerin toplam net değeri, Pekin'deki meslektaşlarından 80 milyar dolar fazla.

Pekin'in en zengin sakini, video paylaşım uygulaması TikTok'un kurucusu ve ana şirketi ByteDance'in Genel Müdürü Zhang Yiming. Geçtiğimiz yıl, net değerinin ikiye katlanarak 35,6 milyar dolara yükseldiğini gördü. Buna karşılık, New York'un en zengin sakini olan eski Belediye Başkanı Michael Bloomberg'in 59 milyar dolarlık bir serveti var.

ÇİN YARIŞI KIZDIRIYOR

ABD ile birlikte Çin, salgın sırasında daha fazla insan çevrimiçi alışveriş yaptıkça ve eğlence kaynakları aradıkça teknoloji devlerinin daha da büyüdüğünü gördü. Bu sayede, teknoloji devlerinin kurucuları ve hissedarlarının kişisel servetleri muazzam seviyede arttı. Forbes’a göre Çin, listeye 210 yeni üye ile dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla milyarder ekledi.

Çin'in yeni milyarderlerinin yarısı, servetlerini e-sigaralardan kazanan kadın milyarder Kate Wang da dahil olmak üzere üretim veya teknoloji girişimlerinden elde etti. 698 milyarder ile Çin, 724 milyarder ile başı çeken ABD'ye yaklaşıyor.

17 SAATTE BİR

Forbes'a göre, geçen yıl küresel olarak listeye her 17 saatte bir yeni milyarder olmak üzere rekor sayıda yeni milyarderle 493 kişi katıldı. Hindistan, 140 ile üçüncü en yüksek milyarder sayısına sahip oldu. Amazon'un kurucusu ve CEO'su Jeff Bezos, üst üste dördüncü kez dünyanın en zengin kişisi olmaya devam ediyor. Net serveti geçen yıl 64 milyar dolar artarak 177 milyar dolara yükseldi. (BBC)