Adamın banka hesabına, 463 kişi arasında paylaşılması gereken 46.3 milyon yen (357 bin 400 dolar) yattı. Başlangıçta yetkililerle işbirliği yapacağını söyledi, ancak o zamandan sonra ortadan kayboldu.

‘BEDELİNİ ÖDEYECEĞİM’

Yerel basında çıkan haberlere göre, yapılan soruşturmada, para genç adamın hesabına yatmasının ardından yaklaşık iki hafta boyunca her gün 600 bin yen çekildiği bulundu. Yetkililer nihayet onunla temasa geçtiğinde, artık parası olmadığını söyledi. 24 yaşındaki genç, "Para artık geri alınamaz. Kaçmayacağım. Suçumun bedelini ödeyeceğim" dedi ancak, ortadan kayboldu.

Japon basınına konuşan adamın avukatı, müvekkilinin yetkililerle işbirliği yaptığını ve polisle görüşmeyi kabul ettiğini söyledi. Ancak 12 Mayıs'tan beri yetkililer kendisine ulaşamıyor. Avukatı, adamın akıllı telefonunu çevrimiçi kumarhane siteleri aracılığıyla tüm parayı kumar oynamak için kullandığını açıkladı.

BELEDİYE İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Adamın yaşadığı Abu Belediyesi, yasal ücretler dahil 51 milyon yenlik dava açtı. Belediye Başkanı Norihiko Hanada, sakinlerine hata için "çok üzgün olduğunu" ve ofisinin "kamu parasının büyük miktarını geri almak için elimizden geleni yapacağını" söyledi. (BBC)