Kayıpların çoğunun iki hidroelektrik santralinden işçiler olduğuna inanılıyor. Kurtarma çalışmaları, 200 metre uzunluğundaki bir tünel dahil olmak üzere çeşitli bölgelere odaklandı. Pazar gününden bu yana işçilerle hiçbir temas kurulmadı ve yetkililer işçilerin tünelin neresinde olduklarını ve birlikte olup olmadıklarını söylemenin zor olduğunu söylüyor.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Kurtarma çalışmalarına yardımcı olmak için bölgeye yüzlerce asker, paramiliter ve askeri helikopter gönderildi. Şüpheli buzul parçasının kırılıp düşmesine neyin sebep olduğuna dair soruşturma devam ediyor. Hastaneden konuşan bir adam tünelin su bastığı anı anlattı. Adam, "Çık dışarı, çık diye çığlıklar duyduk. Ne olduğunu bilmiyorduk. Tünelin ağzından su fışkırdığında kaçmaya başladık" dedi.

6 BİN KİŞİ ÖLDÜ

Ulusal Afet Müdahale Gücü genel müdürü ANI haber ajansına kurtarma operasyonlarının 48 saate kadar sürebileceğini söyledi. Batı Himalayalar'da Uttarakhand, ani sel ve toprak kaymalarına meyillidir. Haziran 2013'te görülen şiddetli muson yağmurlarının tetiklediği sellerde yaklaşık 6 bin kişinin öldüğü düşünülüyor. (BBC)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com