Bu haftanın başlarında, Ganj'dan 30 ceset çıkarılmıştı. Cesetler beş günden eski oldukları için, yetkililer, Covid-19 veya başka nedenlerden ölmüş olup olmadıklarını doğrulamanın zor olduğunu söylediler.

AMBULANS ŞÖFÖRÜ NEHRE CESET ATTI

Birçoğu cesetlerin, ölü yakma maliyetinin artması, krematoryumların taşması ve yakacak odunların artık pahalı ve kıt olması nedeniyle atıldığına inanıyor. Uttar Pradesh ve Bihar sınırındaki bir köprünün üzerinden nehre ceset atan ambulans sürücülerinin görüntüleri sosyal medyada ortaya çıktı.

HÜKÜMET: BEKLENMEDİK

Yetkililer, yıkanmış kalıntıların bir toplu mezara gömüleceğini, ancak bunlardan önce DNA örnekleri alınacağını söylediler. Merkezi hükümet bakanı Gajendra Singh Shekhawat olayı "beklenmedik" olarak nitelendirdi.

ŞEHİRDEN KIRSALA KAYIYOR

Hindistan'ın en büyük ve başlangıçta en kötü etkilenen şehirleri olan Delhi ve Mumbai'deki Covid-19 vakaları yavaşlarken, Hindistan'ın neredeyse yüzde 90'ı hala yüksek orana sahip ve etkisi kırsal alanlara kayıyor. Bihar'da vakaların yüzde 76'sı kırsal ve küçük kasaba bölgelerindeyken, Uttar Pradesh'te bu rakam yüzde 65 Hindistan'ın kırsal alanlarının sağlık altyapısının zayıf olması, doktorların, ventilatörlerin, oksijen tesislerinin ve Covid test kapasitesinin eksikliği nedeniyle bu geçiş, yetkililer için bir endişe kaynağı.

Hindistan, geçtiğimiz gün kaydedilen 4 bin 205 ölümle yeni rekoruna ulaşmıştı. Hindistan ayrıca 348 bin 421 enfeksiyon daha bildirdi, bu sayıyla beraber ülkedeki toplam vaka sayısı 20,3 milyon oldu.

(Guardian,Çeviri:polemikhaber)