Başbakan Narendra Modi'nin Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) ideolojik fikir babası Rashtriya Swayamsevak Sangh'ın Başkanı Mohan Bhagwat, "Toplumun daha iyi olması için bu şeyleri düzenli hale getirmeye ihtiyaç var" dedi.

Netflix ve Amazon Prime gibi video akış platformları, çoğunlukla BJP tarafından yönetilen eyaletlerde, ülkenin çoğunluğunu Hindu nüfusuna karşı kışkırtıcı ve saldırgan kabul edilen içerikler nedeniyle davalar ve polis soruşturmalarıyla karşı karşıya kaldı.

TASARI HAZIR

Bhagwat, Hindu festivali Dussehra'yı kutlayanlara yaptığı konuşmada, "Bitcoin gibi bir para biriminin hangi ülke tarafından kontrol edildiğini veya hangi kurallara göre yönetildiğini bilmiyorum" dedi ve ‘’Hükümet bunu yapmalı" şeklinde ekledi. 

Hükümet, bu yılın başlarında kripto para alım satımını ve tutmayı yasaklayacak bir yasa tasarısı hazırladı ancak parlamentoya sunmadı.

Yerel medya, hükümetin kripto para ticaretini ve ülkede onları destekleyen borsaları, tüccarları ve avukatları vergilendirmek istediğini bildirdi. (Reuters)