Fransa'nın güneyindeki Var'da ortaya çıkan görüntülerin ardından Fransa cumhurbaşkanının avukatları dava açıyor.

‘’ŞOK OLDUM’’

Var'ın başkenti ve önemli bir deniz üssüne ev sahipliği yapan Akdeniz kasabası Toulon'un girişinde görünen posterlerden biri, Macron'un diş fırçası bıyıklı, tam üniformalı ve gamalı haç kol bandıyla Nazi lideri olarak temsil edildiğini gösteriyordu. 

Resmi oluşturup reklam panolarına yapıştıran Michel-Ange Flori, yerel gazeteye yerel polis tarafından çağrıldığını söyledi. Flori, Var-Matin'e “Elysée'den bir şikayet olduğunu doğruladılar. Şaşırdım ve şok oldum" dedi. 

SİCİLİ KABARIK

Var bölgesinde 400'e yakın reklam panosuna sahip olan Korsikalı Flori, daha önce de afişleriyle tartışmalara yol açmıştı. 2019'da, Gilets Jaunes hareketinin zirvesinde, polis memurlarının popüler haber istasyonunda sık sık görünmesine atıfta bulunarak, "Polis her gün BFM-TV'de sizinle konuşuyor" başlıklı bir reklam okuması nedeniyle 30 bin avro para cezasına çarptırıldı.

İçişleri eski bakanı Christophe Castaner ve mevcut içişleri bakanı Gérald Darmanin de dahil olmak üzere bakanları da hedef aldı. 1999'da eski işverenini hedef aldığı iddiasıyla “patlayıcı maddeler kullanarak bir binanın yıkılmasını emrettiği” için yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı, ancak bu suçlamayı reddetti.

Son 20 yılda Flori, ifade özgürlüğü hakkını kullandığında ısrar ederek en az 100 kışkırtıcı poster ürettiğini iddia ediyor.

(Guardian)