Polis Sözcüsü Patricia Wessels Reuters'e verdiği demeçte, "Biz uyarı ateşi açtık ve ayrıca durum hayati tehlike arz ettiği için doğrudan ateş edildi. Muhtemelen uyarı atışları sonucunda en az iki kişinin yaralandığını biliyoruz, ancak kesin nedenleri daha fazla araştırmamız gerekiyor" dedi.

Bazı kişiler, polis tarafından vurulduğunu söyledikleri birinin görüntülerini sosyal medyada dolaştırdı, ancak polis, görüntüleri gördükleri halde adamın nasıl yaralandığını henüz bilmediklerini söyledi.

POLİSTEN ACİL DURUM EMRİ

Yüzlerce protestocu, hükümetin kapalı mekanlara erişimini "coronapass" sahibi olan ve aşılandıklarını veya enfeksiyon geçirdiklerini gösteren kişiler hariç diğer vatandaşlara kısıtlama getirme planlarına karşı çıkmak için toplandı. Corona Pass, aşılanmamış, ancak negatif bir test kanıtı olan kişiler için de geçerlidir.

Polis, Rotterdam'da toplu taşımayı durduran ve insanlara evlerine gitmelerini emreden bir acil durum emri çıkardı. Polis, kalabalığı dağıtmak için tazyikli su sıkıldığını ve at sırtında polisin suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.Yetkililer ayrıca, çevredekileri ve ayaklanma görüntülerini kaydeden kişileri, görüntüleri daha fazla araştırma için polise göndermeye çağırdı.

Hollanda, coronavirüs vakalarının yeniden artışını yavaşlatmak amacıyla geçen hafta sonu, üç haftalığına bazı karantina önlemlerini yeniden uygulamaya koydu, ancak günlük enfeksiyonlar pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek seviyelerinde kaldı. (Reuters)