Gazeteden yapılan açıklamada, “Apple Daily, okuyucularına, abonelerine, reklamcılarına ve Hong Konglulara son 26 yılda gösterdikleri sevgi ve destek için teşekkür ediyor. Geçmiş olsun ve kendinize iyi bakın" denildi. 

Gazete ve aktivist kurucusu Jimmy Lai, demokrasi yanlısı hareketin sembolü ve Hong Kong hükümeti ile polisi için bir baş belası haline gelmişti.

Çarşamba öğleden sonra, 26 yıllık gazetenin yönetimi, günün sonunda web sitesini güncellemeyi bırakacaklarını ve ertesi gün son sayıyı yayınlayacaklarını söyledi. 

HESAPLAR DONDURULUNCA MECBUR KALDI

Geçen hafta polis, baş editör Ryan Law ve daha sonra ulusal güvenliği tehlikeye atmak için yabancı veya dış güçlerle gizli anlaşma yapmakla suçlanan CEO Cheung Kim-hung da dahil olmak üzere beş yöneticiyi tutukladı. Yüzlerce memur haber merkezine baskın düzenleyerek gazetecilik malzemelerine el koydu.

Polisin söylediği düzinelerce belirsiz makaleyle ilgili suçlamalar, Hong Kong ve Çin hükümetlerine karşı yabancı yaptırımlar çağrısında bulundu. Polis, Apple Daily, Apple Daily Printing ve AD Internet adlı üç şirketin varlıklarını dondurdu. 

Pazartesi günü şirket, fonlar serbest bırakılmadan personel veya işletme maliyetlerini ödeyemeyeceklerini ve kapanmak zorunda kalacaklarını söyledi. Karar, Cuma gününe kadar beklenmiyordu. 

(Guardian)