Hükümet, konunun distribütör Fosun Pharma ve Pfizer ve aşıyı yaratan Alman şirketi BioNTech tarafından araştırılırken, askıya alma işleminin hızlıca yapıldığını söyledi.

TEK AŞI KALDI

Fosun Pharma, Hong Kong borsasına yaptığı bir dosyada, dün gece ambalaj kusurlarıyla ilgili olarak BioNTech'ten bildirim aldığını ve Çarşamba günü Hong Kong yetkililerine aşıları geçici olarak askıya almaları için bilgi verdiğini söyledi.

Pfizer aşısının askıya alınması, şu anda sakinlere sunulan tek aşının Çin'in Sinovac aşısı olduğu anlamına geliyor. İki aşı, Hong Kong'da ikamet edenlere sunulan tek aşıdır.

HATALI PARTİDEN AŞI OLDU

Alman Jannis Partsafas, askıya alınmadan önce Pfizer'in vurulduğu bir grup insan arasındaydı.

Partsafas, “Bu sabah saat 8.30'da aşının askıya alınmasıyla ilgili haberler kamuoyuna duyurulmadan önce aşı oldum ve eve giderken haberi duydum” dedi ve "Güvenlik konusunda çok endişelenmiyorum, ancak bunun Hong Kong'da sürü bağışıklığını ve sosyal mesafe önlemlerinin kaldırılmasını etkileyecek şekilde daha fazla insanın aşı olma seçeneğini geri çevireceği anlamına gelebileceğinden endişeleniyorum" şeklinde ekledi. (AP)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com