Kızlar bir arabanın kenarını vurdu ve ardından bir kamyonetle çarpıştı, ancak ikisi de emniyet kemeri takıyordu ve kimse zarar görmedi.

Yetkililer, Utah'dan yola çıkan iki genç kızın, "yunuslarla yüzme" planıyla Kaliforniya eyaletine gidebilmek için ebeveynlerinin arabasını çaldığını söyledi. Dokuz ve dört yaşındaki kız kardeşlerin yolculukları sırasında kimse zarar görmedi. The Salt Lake Tribune, her iki çocuğun da emniyet kemeri taktığını bildirdi.

16 KİLOMETRE SÜRDÜ

ABC4, kardeşlerin arabanın anahtarlarını alıp bodrumdan gizlice çıktığını söyledi. Arabanın şoför koltuğunda oturan abla, 16 kilometre gidebildi.

Bölge polisinden Det Scott List'in bildirdiğine göre, kızların otoyol hızlarında seyahat edip etmedikleri belli değil. List, “Yunuslarla yüzmek ve sahile gitmek için Kaliforniya'ya gitmekten bahsettiler” dedi.

List, "Aileler, çocuklarının gittiğini öğrenince çok korktu ve şok oldu" dedi. ABC4, yetkililerin ebeveynlerinin daha önce Kaliforniya'ya olası bir geziyi gündeme getirdiklerini ve bunun onları oraya gitmeyi düşünmeye sevk etmiş olabileceğini söyledi.

(Guardian, Çeviri:Polemikhaber)