Ülkenin 59 yaşındaki Cumhurbaşkanı Joko Widodo, ülkede aşı olan ilk kişi oldu ancak 77 yaşındaki Başkan Yardımcısı Ma'ruf Amin, çok yaşlı olduğu için erkenden aşı olamayacak.

"SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI İÇİN EN İYİ YOL"

Hükümete ‘önce gençlik’ stratejisi konusunda tavsiyelerde bulunan kurulda yer alan Profesör Amin Soebandrio, çalışan insanlara, yani evden çıkıp her yere gidenlere aşı yapılmasına öncelik vermenin mantıklı olduğunu savunuyor. Ayrıca, bu yaklaşımın ülkeye sürü
bağışıklığına ulaşmak için en iyi şansı vereceğini savunuyor.

VAKALARIN YÜZDE 80’İ ÇALIŞAN NÜFUS

270 milyonluk nüfusu ile Endonezya, Güneydoğu Asya'daki en yüksek corona virüs vakasına sahip ülke. Hükümet verilerine göre, vakaların yaklaşık yüzde 80'i çalışan nüfus arasındadır.

SÖZCÜ: YAŞLILARA ‘BİR MİKTAR’ KORUMA

Hükümet ayrıca yaşlılara bir miktar koruma sağlayacağını savunuyor. Sağlık Bakanlığı'nın corona virüs aşılama programı sözcüsü Siti Nadia, "Bir ailenin çalışan üyelerini aşılamak, virüsü yaşlı akrabalarının bulunduğu eve getirmeyecekleri anlamına gelecektir" dedi ve "Bu
nedenle, 18-59 yaşlarındaki insanları aşılayarak birlikte yaşadıkları yaşlılara da bir miktar koruma sağladığımız bu yaklaşımın bir başka faydası da var" diyerek açıklık getirdi. (BBC)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com