Telegraph'ta yazan Bay Johnson, Batı'nın Rus petrol ve gazına olan bağımlılığını sona erdirmenin Kremlin'den gelen "zorbalığa son vermek" için hayati önem taşıdığını söyledi.

Telegraph'ta yayınlanan makalesinde Johnson, "Putin 2014'te Ukrayna'yı ilk kez işgal ettiğinde, Batı korkunç bir hata yaptı. Rus lider şiddetli bir saldırganlık eylemi gerçekleştirdi ve bir egemen güçten büyük bir pay aldı. Biz yanına kalmasına izin verdik" şeklinde kaydetti. 

RUS BAĞIMLILIĞINA KARŞI YENİ YATIRIMLAR

Güneydeki Kırım, 2014 yılında Ukrayna'dan ilhak edildi ve büyük bir Rus askeri varlığına ev sahipliği yapıyor. Johnson, Başkan Putin'in "sürekli şantajını" durdurmanın tek yolunun Batı ülkelerinin Rus petrol ve gazına bağımlılığını sona erdirmek olduğunu savundu. 

Ayrıca, İngiltere için vaat ettiği Enerji Güvenliği Stratejisinin rüzgar enerjisini "iki katına çıkaracağını", güneş enerjisini kullanacağını ve nükleer enerji konusunda "bir dizi büyük yeni atılım" yapacağını söyledi. İngiltere, Rusya'dan petrol ithalatını 2022'nin sonuna kadar aşamalı olarak durduracak. (BBC)