Prens Andrew’a yakın bir kaynak, Virginia Giuffre tarafından New York'ta açılan davaya karşı "kendini savunmaya devam edeceğini" söyledi. Ancak kaynak, bir yargıcın davanın devam edebileceği yönündeki kararının "Bayan Giuffre'nin iddialarının esasına ilişkin bir karar olmadığı" konusunda ısrar etti.

‘SARAY’IN SORUNU’

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Kraliçe'nin onayı ve anlaşmasıyla, York Dükü'nün askeri bağlantıları ve Kraliyet himayeleri Kraliçe'ye iade edildi. York Dükü Prens Andrew herhangi bir kamu görevi üstlenmemeye devam edecek ve bu davayı özel bir vatandaş olarak savunuyor" şeklinde kaydedildi.

Bir kaynak, Prens Andrew'un tüm rollerinin derhal geçerli olmak üzere Kraliçe'ye iade edildiğini ve Kraliyet ailesinin diğer üyelerine yeniden dağıtılacağını söyledi. Kaynak, konunun Kraliyet Ailesi ile geniş çapta tartışıldığını söyledi.

Savunma Bakanlığı'ndan bir sözcü, dükün askeri unvanlarının Kraliçe'ye geri verilmesi hakkında yorum yapmadıklarını ve bunun Saray'ı ilgilendirdiğini söyledi.

‘ÜST DÜZEY’ MEKTUP

Perşembe günü, monarşi karşıtı baskı grubu Republic tarafından yayınlanan bir mektup, 150'den fazla Kraliyet Donanması, Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Ordu gazisi tarafından Kraliçe'den Prens Andrew'un askeri unvanlarının geri alınmasını isteyen bir mektup imzaladı.

Kraliyet Tank Alayı'nda görev yapan ve mektubu imzalayan Teğmen Stuart Hunt, prensin askeri unvanlarını kaybetmesini memnuniyetle karşıladı, ancak konunun daha önce çözülmesi gerektiğini önerdi.

52 yaşındaki aker, PA Haber Ajansı'na, "Bu tatsız bir iş... Şu anda orduyla bağlantısı olmadığına sevindim. Suçlu olsun ya da olmasın, itibarını zedeledi. Fahri bir rütbeye layık değil. Bu tür bir duruma girerek bu hakkından vazgeçti" dedi.