Kraliyet Topçuları ve Kraliyet Elektrik ve Makine Mühendislerine verilen emirler, corona virüs aşısı yaptırmayı reddeden askerlerin komutanları tarafından “eğitileceğini” belirtiyor.

Daily Mail, direktifin geçen hafta yayınlandığını söyledi.

MECBURİ TUTULMASI YASADIŞI

Ordu, askerleri aşıyı almaya zorlayamaz, ancak Silahlı Kuvvetler Yasası uyarınca, askerlerin "askere uygun olmadığı" kabul edilebilir.

Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, tüm personeli ve ailelerini hem yurt içinde hem de yurt dışında güvende tutmaya kararlı olduğunu ve ordu mensuplarının "ulusal öncelik kurallarına uygun olarak" aşılanmakta olduğunu söyledi.

Özel şirketlerin aşıyı mevcut çalışanları için zorunlu hale getirmesi de benzer şekilde yasa dışıdır. Bununla birlikte, bazıları aşıyı almak için yeni işe alım talep etmenin yasal olabileceğini savundu.

TEŞVİK ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI

Aşı henüz zorunlu olmamakla birlikte, tamamen aşılananlara “ayrıcalıklar” verilmektedir. Dünyadaki birçok ülke gibi, Birleşik Krallık da uluslararası seyahatlerde kullanılmak üzere bir Covid-19 aşısı pasaportu çıkarıyor. 

AB'nin, aşı olduklarını kanıtlayan İngilizler için karantina gibi giriş kısıtlamaları ve prosedürlerini kolaylaştıracak bir öneriye yeşil ışık yakması bekleniyor.

Bu arada hükümet ve medya, insanları aşı olmaya teşvik etme çabalarını artırdı. Geçtiğimiz haftalarda, yayın kuruluşları, kilit tedbirlerini kaldırma planlarını tehlikeye atmakla suçlayanları "aşı reddini" hedef aldı.

Medyanın aktardığı isimsiz bir bakan, İngiltere'nin "küçük bir azınlığın eylemleri" nedeniyle "kilitli" kalabileceğini öne sürdü ve böyle bir senaryonun "gerçekten kötü bir duygu" yaratabileceği uyarısında bulundu.

(RT, Çeviri: polemikhaber)