Oxfam, İngiliz hükümetini, Suudi hava kuvvetlerinin ülkede gelişigüzel bombalama yapmasına yardımcı olmak için kullanılmasından korktuğu havadan havaya yakıt ikmali ekipmanlarının ihracatına izin vererek Yemen'deki savaşı uzatmakla suçladı.

"İNGİLTERE TERS YÖNDE İLERLİYOR"

Teknoloji, 1.4 milyar sterlinlik diğer satışların yanı sıra silah kısıtlamalarının kaldırıldığı geçen yaz Riyad'a verilmek üzere onaylandı. Teknoloji, savaş uçaklarının çatışmanın yoğunlaştığı bir zamanda daha uzun görevlerde uçmalarına yardımcı olmak için kullanılabilir.

Oxfam'ın Politika Başkanı Sam Nadel, "ABD, Yemen'deki çatışmaya son verilmesi çağrısında bulunurken, İngiltere ters yönde ilerliyor ve Suudi liderliğindeki acımasız savaşa desteğini artırıyor" dedi.

MARİB’DE ÇATIŞMALAR ARTTI

Riyad destekli hükümetin kuzeydeki son kalesi olan Marib çevresinde çatışmalar arttı. Husi isyancıları stratejik şehri ele geçirmeye çalışıyor ve Suudi liderliğindeki koalisyonu ilerlemelerini önlemek için hava saldırısı başlatmaya teşvik ediyor. Yakın zamana kadar Marib, yerlerinden edilen insanlar için bir sığınak olarak görülüyordu. Oxfam, Marib şehri ve çevresindeki düzinelerce kampta halihazırda 850 bin mültecinin olduğunu tahmin ediyor ve son ziyaretinde personeli de “sokaklarda ve kapı girişlerinde uyuyan çok sayıda insana” tanık oldu. (Guardian)

Çeviri: İsmail Cömert / polemikhaber.com