Sistem, bilim insanlarının okyanus ortamını nasıl restore edeceklerini öğrenmelerine yardımcı olmak için türler hakkındaki verileri filme alacak ve analiz edecek. Birleşik Krallık’ın denizaşırı topraklarındaki vahşi yaşamı korumak için bir su altı kamera teçhizatı ağı kullanılacak.

2 MİLYON STERLİNLİK AĞ

Altmış altı BRUVS (uzaktan kumandalı su altı video sistemleri), 10 Denizaşırı Bölgede vahşi yaşamı izleyecek: Pitcairn, Ascension, St Helena, Tristan da Cunha, Britanya Hint Okyanusu Bölgesi, Cayman Adaları, Britanya Virjin Adaları, Anguilla, Montserrat ve İngilizler Antarktika Bölgesi. 

İngiltere tarafından finanse edilen 2 milyon sterlinlik ağ, bilim insanlarının deniz ortamı ve onu nasıl restore edecekleri konusundaki anlayışlarını geliştirmelerine yardımcı olacak.

‘’İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE SAVAŞI KOLAYLAŞTIRACAK’’

Başbakan Boris Johnson, "Denizaşırı bölgelerimizin kıyı şeridinde yaşayan deniz yaban hayatı dünyadaki en muhteşemlerden bazıları ve onu korumak için daha fazlasını yapmalıyız’’ dedi ve "Bu kameralar gibi en son teknoloji, iklim değişikliğine karşı savaşımızda hayati önem taşıyacak’’ şeklinde ekledi. 

Çevre Bakanı Lord Goldsmith, "Okyanusun geniş kesimlerindeki farklı türlerin çeşitliliği ve bolluğu hakkında bilgi eksikliği, ülkelerin onları etkili bir şekilde korumasını zorlaştırıyor’’ dedi. (Sky News)