Çocuk korumayla ilgili Ulusal Polis Şefleri Konseyi, konunun toplum için büyük bir zorluk teşkil ettiğini söyledi. 

Bakanlar, iddialarda bulunan herkesin destek ve koruma alacağını söylüyor.

Everyone’s Invited isimli web sitesi, geçen yıl kurbanların uğradıkları tacizin anonim hesaplarını yayınlayabilecekleri bir yer olarak kuruldu. Şu anda 6 binden fazla ihbar gelen sitedeki ihbarlara, dokuz yaşındaki çocukların ifadeleri de dahil.

‘’EVRENSEL BİR SORUN’’

Okullarda cinsel taciz, taciz ve hatta tecavüzle ilgili veya diğer okul öğrencilerini içeren kayıtların çoğu, önde gelen özel kurumlarla ilgili ancak polis, iddiaların sadece bu sektörden fazlasını içerdiğini vurguladı. 

Web sitesinin kurucusu Soma Sara, "Geçtiğimiz hafta, bu demografide çok önemli bir artış ve genişleme gördük. Adı geçen devlet okullarının ve üniversitelerin artışının yanı sıra daha geniş bir cinsiyet ve yaş yelpazesi var. Bence bunun gerçekten gösterdiği şey, bunun evrensel bir sorun olduğu" dedi.

Sitede listelenen isimsiz ifadeler öğrencilerin veya saldırganların kimliğini ortaya çıkarmıyor, ancak hemen hemen her durumda okulların adı veriliyor. Anlatılan olayların tümü okul veya üniversite kampüsünde değil.

POLİS YARDIM HATTI KURUYOR

On yıllardır öğretmenler ve diğer personel hakkında pek çok kovuşturma yapıldı ancak ulusal düzeyde okulların içinde ve çevresinde cinsel amaçlı diğer saldırılara daha az odaklanıldı.

Polis şimdi mağdurlardan öne gelmelerini istiyor ve önümüzdeki hafta Eğitim Bakanlığı tarafından destek almak ve potansiyel olarak şikayetlerini bildirmek isteyenler için bir yardım hattı açılacak.

BAKANLIK: ENDİŞE VERİCİ

Eğitim Bakanlığı, Everyone’s Invited sitesinde yayınlanan iddialardan çok endişe duyduğunu söyledi. 

Bir sözcü, "Okulların ve üniversitelerin büyük çoğunluğu koruma sorumluluklarını çok ciddiye alıyor, bu nedenle herkesin kendini güvende hissetmesi ve korunması gereken bir eğitim yeri ile bağlantılı olarak suistimal iddialarının yapılması özellikle şok edici. Eğitim
Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Polis Şefleri Konseyi birlikte çalışarak istismarı bildirenlere destek, koruma ve tavsiye sağlamak için Everyone’s Invited ile iletişim halindedir" dedi.