İngiltere'nin et, petrol ve kümes hayvanlarından ilaçlara ve süte kadar her konuda tedarik zincirleri, Brexit ve Covid-19 krizlerinin ardından işgücü kıtlığı nedeniyle kırılma noktasına geldi.

MÜŞTERİLER YUMRUK YUMRUĞA

Kamyoncu kıtlığı nedeniyle panik halindeki yakıt satın alma, geçen hafta büyük şehirlerde yığılmış sürücü kuyruklarıyla kaotik sahneleri tetikledi. Bazı müşteriler yakıt yüzünden yumruk yumruğa kavga etti, bazıları ise eski su şişelerinde yakıt biriktirdi.

Başbakan Boris Johnson'ın Maliye Bakanı Rishi Sunak, LBC radyosuna verdiği demeçte, "Ekstra bir önlem olarak, fazladan sürücü çalıştırdık. Durum şu anda iyileşiyor, çünkü bence bir haftadan fazla bir süredir her gün daha iyiye gidiyor ve talep daha normal seviyelere geri döndükçe, işlerin kendi kendine çözüleceği yönündeki güçlü beklenti" dedi. 

© Fotoğraf / İngiltere'de ordu sokağa indi

BAKANLAR: BREXİT’LE İLGİSİ YOK

Petrol Perakendecileri Derneği, Londra ve güneydoğudaki akaryakıt istasyonlarının yaklaşık yüzde 22'sinin hala yakıtsız olduğunu söyledi ve derneğin Genel Müdürü Gordon Balmer, stokları normale döndürmenin bir hafta ila 10 gün sürebileceğini söyledi.

İngiliz bakanlar, yakıt krizinin Brexit ile bir ilgisi olduğunu defalarca reddettiler ve diğer Avrupalı komşular benzin istasyonlarında kuyruklar yaşamamış olsalar da, kamyon şoförü kıtlığını küresel bir sorun olarak gösterdiler.

Reuters