Hükümetten yapılan açıklamada, mevcut yasalarda yapılacak bir değişiklikle Harper Yasası’nı mümkün olan en kısa sürede uygulamaya koyacağı belirtildi.

BAKAN KARARIN ARKASINDA

Adını 2019'da görev başında öldürülen Harper'dan alan değişiklikle beraber, polis, hapishane memurları, itfaiyeciler ve sağlık görevlileri de dahil olmak üzere görevli bir acil durum çalışanının başka bir görevi yerine getirirken ölümünden sorumlu olan herkese müebbet hapis cezası verilecek. 

İçişleri Bakanı Priti Patel yaptığı açıklamada, "Acil servis çalışanlarımıza zarar vermeye çalışanlar insanlığın en kötüsünü temsil ediyor ve müstakbel katillerin müebbet hapisle sokaklarımızda yürüme özgürlüğünden yoksun bırakılması doğru" dedi.

‘AİLELERİN YANINDAYIZ’ MESAJI

Adalet Bakanı Dominic Raab, acil servis personelini koruyan bir yasa getirme kampanyasından dolayı gelişmeyi memnuniyetle karşılayarak, "Bu hükümet kurbanların ve ailelerinin yanında ve acil servislerimizin her zaman arkalarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz" dedi.

Hükümet, acil servis personelinin korunmasını geliştirmek için yasayı kullanmayı taahhüt ettiğini söyledi; ayrıca, nöbetçi bir acil durum çalışanına saldırmanın azami cezasını iki katına çıkarmayı planlıyor. 

Russia Today