Bir basın brifinginde Johnson, bilim adamlarının tahmin ettiği delta varyantına karşı aşılama hareketi hızlandırıldığından, sosyal temas üzerindeki kısıtlamaların kaldırılması için yeni tarihin son tarih olacağına dair güvenini dile getirdi. 

İKİ DOZ ARASINDAKİ SÜRE KISALTILIYOR

Johnson, "Bence biraz daha beklemek mantıklı. Şimdi hızlandırıcıyı gevşetme zamanı, çünkü şimdi temkinli olursak, önümüzdeki dört hafta içinde milyonlarca insanı aşılayarak binlerce hayat kurtarma şansımız var" dedi. 

19 Temmuz'a kadar, 50 yaşın üzerindeki herkes de dahil olmak üzere yetişkin nüfusun üçte ikisinin çift dozla aşılanmış olacağını ve 18 yaşın üzerindeki herkese önceki hedeften daha erken bir tarihte aşı sunulacağını söyledi. 40'lı yaşların üzerindeki kişilerde iki doz arasındaki boşluk, varyanta karşı maksimum korumayı daha erken sağlamak için 12'den 8 haftaya düşürülüyor.

EURO 2020 MAÇLARINI ETKİLEYEBİLİR

Hükümetin karantinadan çıkma planına göre, önümüzdeki Pazartesi günü sosyal temasla ilgili tüm kısıtlamalar kaldırılacaktı. Birçok işletme, özellikle de ağırlama ve eğlence sektöründekiler, İngiliz medyasının "Özgürlük Günü" olarak adlandırdığı olayın gecikmesinden duydukları hayal kırıklığını dile getirdi. 

Ayrıca, Wimbledon tenis turnuvasına ve Euro 2020’nin yarı finalleri ve finaline ev sahipliği yapacak olan Wembley Stadyumu'ndaki maçlara kaç taraftarın girmesine izin verileceğini de etkileyecektir. Ancak Johnson, hükümetin daha fazla taraftarın stadyumlara girmesine izin vermek için test programını sürdüreceğini söylediğinden, gerçek sayılar belirli etkinliklerde daha yüksek olabilir.

(AP)