Kwasi Kwarteng maliye bakanı oldu, James Cleverly dışişleri bakanı oldu ve Suella Braverman içişleri bakanı olarak Priti Patel'in yerini aldı. Truss'un en yakın arkadaşlarından biri olan Therese Coffey, sağlık bakanı ve başbakan yardımcısı olarak atandı.

SUNAK DESTEKÇİLERİNE KOLTUK YOK

Yenilen rakibi Rishi Sunak'ı destekleyenlerin hiçbiri kabinesinde kalmayacak, Dominic Raab, Grant Shapps, George Eustice ve Steve Barclay görevlerinden alındı. Ancak Truss'un basın sekreteri, değişikliklerin Muhafazakar Parti'yi "birleştireceğini" söyledi. 

Savunma Bakanı Ben Wallace, Ukrayna'daki çatışmaya verdiği yanıtta takdir topladığı işini sürdüren birkaç üst düzey bakandan biriydi. Truss'u destekleyen Nadine Dorries, yeni başbakan tarafından kültür bakanı olarak kalmasının istendiğini, ancak cephe siyasetini bırakmaya karar verdiğini söyledi. Truss'un ilk destekçilerinden Jacob Rees-Mogg, iş, enerji ve endüstriyel strateji bakanı olarak atandı.

İstifası Boris Johnson'ın düşüşünü tetiklemeye yardımcı olan eski başbakan Sunak, yeni bir bakanlık teklif edilmesini beklemediğini zaten açıkça belirtmişti. Ancak destekçileri, Truss'u etrafını sadık kişilerle kuşatmak yerine "kapsayıcı" bir kabine atamaya çağırdı. 

MESAİSİ BAŞLADI

Bu arada, yeni başbakan ilk çağrısını yabancı bir lidere yaptı ve Başkan Volodymyr Zelensky ile yaptığı bir telefon görüşmesinde İngiltere'nin Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğini söyledi. Daha sonra ABD Başkanı Joe Biden ile görüştü ve burada ikili, İngiltere'nin Kuzey İrlanda'daki Brexit sonrası ticaret kuralları üzerinde AB ile bir anlaşmaya varmasının önemini tartıştı. (BBC)