Kaynakların verdiği demeçte, çeşitli silahlı gruplardan komutanların Pazartesi günü geç saatlerde Irak'ın başkenti Bağdat'ta bir araya geldiklerini ve ‘’kontrol altına alma’’ konusunda anlaştıklarını söyledi.

Kaynaklar, Pazartesi günkü toplantının Irak Halk Seferberlik Otoritesi (PMA) başkanı Faleh al-Fayyadh'ın ofisinde yapıldığını ve burada birkaç silahlı grubun "Amerikalıların sakin kalması koşuluyla ABD güçleriyle ateşkes ilan etmeyi" kabul ettiğini söyledi.

ABD’DEN SALDIRI SAVUNMASI

Pazartesi günü ABD, Irak ve Suriye'de hava saldırıları düzenleme kararını savundu, ancak her iki ülke de tek taraflı baskınları egemenliklerinin ihlali olarak kınadı.ABD, saldırıların ABD'li müteahhitleri ve Irak tesislerini hedef alan saldırılara yanıt olarak yapıldığını ve baskınların biri Irak'ta, ikisi Suriye'de olmak üzere üç yerde silah depolarını ve tesisleri hedef aldığını söyledi.

Pentagon Basın Sekreteri John Kirby, hava saldırılarını "savunma amaçlı" olarak nitelendirdi. Pentagon başlangıçta baskınların herhangi bir can kaybıyla sonuçlanmadığını söylemişti, ancak PMA'dan üst düzey bir komutan Middle East Eye’a,  Irak-Suriye sınırı yakınında dört savaşçının öldürüldüğünü söyledi.
(Middle East Eye)