Kirman kentinde konuşan kara kuvvetleri komutanı Mohammad Pakpour, " Kasım Süleymani'nin kanı çok değerli. Amerika'nın tüm liderlerini öldürmek onun intikamını almak için yeterli değil, bu yüzden onun intikamını başka bir şekilde almalıyız" dedi. 

Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları Kolordusu'nun seçkin Kudüs Gücüne komuta eden Süleymani, Irak'taki Bağdat Uluslararası Havalimanı'na indikten sonra ABD'nin insansız hava aracı saldırısında öldürülmüştü. Ölümü, İran'da ve bölgede, ABD'nin Irak'taki çıkarlarına karşı bir dizi misilleme eylemi de dahil olmak üzere, öfkeli bir tepkiye yol açtı.

‘ÖLÜMLERE YEŞİL IŞIK’

Pakpour'un yorumları, ABD'de Biden yönetiminin Devrim Muhafızları'nın terör örgütü listesinden kaldırılabileceği yönündeki haberler üzerine tartışmalar sürerken geldi. Pazartesi günü, 70'den fazla ulusal güvenlik uzmanı ve eski yönetim yetkilisi, hamleyle ilgili "ciddi endişeleri" dile getiren bir mektup gönderdi.

Beyaz Saray'a gönderilen mektupta, İran’ın eski Özel Temsilcisi Elliot Abrams ve antisemitizm eski elçisi Elan Carr'ın da aralarında bulunduğu imzacılar, Devrim Muhafızları'nın terör tanımının kaldırılmasının "Amerikalıları öldürmek ve müttefiklerimize saldırmak için yeşil ışık" vereceğini savundu.

14 Cumhuriyetçi senatör tarafından Beyaz Saray'a gönderilen ayrı bir mektupta, milletvekilleri Tahran'a milyarlarca dolarlık yaptırım yardımı ve donmuş fon sağlayacak yeni bir nükleer anlaşmaya karşı olduklarını dile getirdiler. (Middle East Eye)