Bakanlıktan bir yetkili Fars haber ajansına verdiği demeçte, ağır bir silah ve mühimmat sevkiyatına erişimi olduğu iddia edilen grubun kısa süre önce İran'ın batı sınırından girdikten sonra yakalandığını söyledi.

‘SUİKASTLER İÇİN GETİRİLDİ’ İDDİASI

Yetkili, birimin büyüklüğü veya tutuklananların uyruğu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi, ancak şüphelilerin İsrail’in istihbarat birimi MOSSAD ile işbirliği içinde hareket ettikleri konusunda ısrar etti.

İddia edilen ajanlardan ele geçirilen silahlar arasında tabanca, el bombası, tüfek, pompalı tüfek ve mühimmat yer aldı. Bakanlık yetkilisine göre silahlar "kentsel ayaklanmalar ve suikastlar" sırasında kullanılmak üzere İran'a getiriliyordu.

İRAN: DARBE İNDİRDİK

İstihbarat Bakanlığı temsilcisi ayrıca, İsrail'in Haziran ortasındaki İran cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında aşırıcı aday Ebrahim Raisi tarafından kazanılan “sabotaj eylemleri” gerçekleştirme niyetinde olduğunu iddia etti. Ülkenin güvenlik güçleri bu faaliyetleri engelledi ve "Mossad terör ağına bir darbe indirdi" diye ekledi.

Ayrıca İranlılara “sürekli teyakkuz”ları için teşekkür ederken, halkı özellikle internet üzerinden yapılan “şüpheli tekliflere” karşı dikkatli olmaya çağırdı. Tahran uzun süredir İsrail istihbaratını ülkenin istikrarını baltalamak ve nükleer programını rayından çıkarmak amacıyla İran topraklarında kötü niyetli faaliyetlerde bulunmakla suçluyor.

(RT)