Bakan, “Yakıt ve enerjinin nasıl sağlanacağı ve lisansların nasıl atanacağı ve verileceği dahil olmak üzere kripto varlıklarla ilgili tüm konular tasarlandı” dedi.

SİFTAH YAPILDI

Bu ayın başlarında, İran ilk resmi ithalatını kripto para birimini kullanarak 10 milyon dolar değerinde yaptı. Bu, ülkenin yaptırımları atlayan dijital varlıklar aracılığıyla ticaret yapmasına izin vermek için bir test çalışmasıydı. Kripto kullanımı, ABD kısıtlamaları altındaki diğer ülkelerle ticarete de izin verecek.

Eylül ayı sonuna kadar İran'da kripto para birimleri ve akıllı sözleşmelerin kullanımının dış ticarette yaygın olarak kullanılması bekleniyor.

ONLARCA YILLIK MÜCADELE

İran, ülkenin petrol, bankacılık ve denizcilik sektörlerine yönelik bir ambargo da dahil olmak üzere onlarca yıllık ekonomik kısıtlamalarla mücadele ediyor. 2019'da hükümet, ithalat ödemeleri için yerel olarak çıkarılan kriptoyla yapmak için dijital varlık yasalarını değiştirdi. Trading Economics'e göre İran, yabancı mallarının çoğunu Çin, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan ve Türkiye'den alıyor. (RT)