Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Sırbistan, Bosna-Hersek ve Karadağ’daki Büyükelçisi Prof.Dr. Eldar Hasanov, bir süre önce bilinmeyen bir sebeple Bakü’de tutuklanmıştı. Başta Romanya olmak üzere Balkanlar’da yaptığı büyük hizmetlerle bilinen Büyükelçi Eldar Hasanov’un yakın dostu, duayen işadamı, Erdem Holding Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem’in, Azerbaycan  Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e konuyla ilgili olarak bir mektup yazdığı öğrenildi.

Geçmişte Milli Lider Haydar Aliyev’le de yakın dostluğu olan ve Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le de bir dönem Ulus’ta komşu  olduğu bilinen Erdem, mektubunda Prof. Dr. Eldar Hasanov‘un büyük hizmetleri olan değerli bir devlet adamı olduğunu, Azerbaycan’ın milli meselelerini her fırsatta dile getirdiğini belirtti.  Büyükelçi Eldar Hasanov’un büyük bir haksızlığa maruz kaldığını ve şu anda sağlık durumunun iyi olmadığını vurgulayan Erdem, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e seslenerek, “Sayın Cumhurbaşkanım; Sizi her zaman adaletli ve büyük bir lider olarak tanıyorum. Eldar bey çok hasta. Ameliyata ihtiyacı var. Ben onun kardeşi olarak sağlığından çok endişe ediyorum. Size her zaman sadık olan Eldar beye sahip çıkmanızı ve onun serbest bırakılmasını çok rica ediyorum” dedi. 

Erdem, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e gönderdiği mektupta şu görüşlere yer verdi: 
 
"Ekselansları Sayın İlham Aliyev;  
Azerbaycan Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev,
Kazandığınız büyük zafer münasebetiyle Sizi kalpten kutluyorum. 27 sene sonra sizin ve Azerbaycan ordusunun kendi topraklarınızı işgalden kurtarması Türk halkını çok sevindirdi. Türkiye sizinle gurur duyuyor. Rahmetli babanız Haydar Aliyev’in dediği gibi: Bizler bir millet iki Devletiz.
Sayın Cumhurbaşkanım;
Sizin bir konuya müdahale etmenizi çok istiyorum. Sizin dostunuz benim kardeşim Sırbistan, Bosna ve Hersek, Karadağ’da eski büyükelçi Prof. Dr. Eldar Hasanov büyük bir haksızlığa uğradı. 13 Ağustos tarihinden itibaren bu güne kadar tutuklu kalıyor. Eldar beyin Size Vatanına ve Halkına ne kadar sadık ve vefalı olduğuna ben canlı şahidim. Her zaman çalıştığı ülkelerde yürüttüğünüz siyaseti gururla icra etti. Beni Eldar beyin tutuklanması derinden sarstı. Bugünlerde Azerbaycan topraklarının işgalden kurtarılmasını hep bekliyordu. Doğduğu ve büyüdüğü toprakları Sizin büyük ve güçlü siyasi iradenizin neticesinde artık Azerbaycan’da olması eminim ki dostumuz Eldar beyi çok sevindiriyor.
Sayın Cumhurbaşkanım, Eldar bey birkaç yıldır çok hasta. Ciddi hastalıkları olduğundan eminim kimseye bahsetmiyordu. Fakat durumu çok ağır. Acil ameliyatlara ihtiyacı var. Ben onun kardeşi olarak onun sağlığından çok endişeleniyorum. Bu güzel zafer dolu günlerde Sizden Sayın İlham Aliyev, Eldar beyin serbest bırakılmasını, ailesinin yanında kardeş ülke Türkiye’de ameliyat yapılmasına ve son yıllarını Türkiye’de çocukların ve ailesinin yanında yaşamasına izin vermenizi çok rica ediyorum. Sizi her zaman adaletli ve büyük bir lider olarak tanıyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın aziz dostu ve kardeşisiniz. Size sadık olan ve her zaman sizleri destekleyen dostumuza Eldar Hasanov’a sahip çıkmanızı rica ediyoruz. Onun son kalan ömrünün yıllarını ailesini görmeden hayatına veda etmesine izin vermemeniz için sizden yardımınızı istirham ediyoruz.
Büyük Hürmetle ve ihtiramla
Dr. Zeynel Abidin Erdem"

DR. ZEYNEL ABİDİN ERDEM KİMDİR 

1965 yılında iş hayatına başlayan Dr. Erdem, Erdem Holding, Genpa, Ertel Erdem, Erdem Bilgisayar, Erdem Petrol, Ermeks-Er, Erdem Sigorta ve Erdem Golf, Yönetim Kurulu Başkanlıklarını yürütmektedir. 
İş dünyasının duayen isimlerinden olan ve başta 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere pekçok devlet adamıyla yakın dostluk ilişkileri bulunan ve şimdiye kadar uluslararası platformlarda Türkiye’yi başarıyla temsil eden Erdem Holding Başkanı Dr. Zeynel Abidin Erdem’in halen devam eden görevleri şunlardır: DEİK Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi,
Marmara Bölgesi İspanya Fahri Konsolosu, 
DEIK - Türk-İspanya İş Konseyi Başkanı, 
DEIK Dünya Türk İşadamları Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi, 
TABA Am Cham- Türk Amerikan İş Adamları Derneği Onursal Başkanı, 
DEIK - Türk – Fransız İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, 
Bahçeşehir Üniversitesi – Amerikan Araştırmaları Merkezi Danışma Kurulu Başkanı, 
Turgut Özal Fikirleri Araştırma Derneği Genel Sekreteri, 
MAREV – Mardinli İşadamları Derneği – Yönetmenler Kurulu Üyesi, 
MARSEV – Mardin Eğitim Vakfı – Yönetim Kurulu Üyesi, 
Yıldız Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi, 
İstanbul Kimya Mühendisleri Odası ve Türk Kimya Vakfı üyesidir.
Türk Kalp Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi